• Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder

Här hittar du
20
presenttips

 

Vilken studentpresent slår du till på?

Från
10
Butiker

Konfirmationspresent


Konfirmationen är en stor dag för väldigt många ungdomar i vårt land och självklart de har förtjänat en riktigt fin konfirmationspresent. De har lärt sig om religion och många andra nyttigheter de tar med sig på sin resa genom livet.

Jag tror inte det är många ungdomar som jublar då det är dags för konfirmationen men det är nog många som jublar när den är avklarad. Då är det nämligen mer eller mindre obligatoriskt med att få en konfirmationspresent.

En konfirmationspresent som är väldigt populär är att ge bort smycken, till både tjejer och killar. Det är ett tillfälle då du inte ska ge en påse godis som present, nej på konfirmationsdagen ska det vara en fin present. Det är väl därför smycken är så pass vanligt att ge bort som en konfirmationspresent. Det ska vara något fint som konfirmanten har glädje av under en lång tid framöver. Det kan också vara något extremt som han/hon kommer komma ihåg under en väldigt lång tid. Att flyga luftballong eller att hoppa fallskärm kanske?

Placeholder

Kors som går att gravera


Den kristna symbolen korset som halsband är med stor sannolikhet den mest populära gåvan när det kommer till konfirmationen. För 285 kronor kan du få det här korset graverat med ett kristet budskap kanske?Till butik >


Placeholder

Penna från Parker


En penna sägs symbolisera ett viktigt steg i livet, som konfirmationen. Om du vill ge en penna så är det ett naturligt val att kolla in de berömda pennorna från märket Parker. Priset är från 330 kronor till hela 4990 kronor.Till butik >

Lasergravyr med 30 tecken


Ett presenttips som är värt att lägga på minnet är dessa glasblock med lasergravyr! Passar oavsett tillfälle, och givetvis också till konfirmationen. Tänk ut en liten text på max 30 tecken som kan bli vägledande genom livet. Ett present att spara och stolt ha stående framme. Kolla in de olika alternativen nu. Bra priser dessutom.

Till butik > ROSEN
Till butik > BLOMMA
Till butik > HJÄRTAT

DU kan välja mellan olika storlekar på respektive present.


 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
Placeholder

Fotmassage


En maskin som väldigt få varit missnöjd med. Ger skön massage till fötterna och användaren kan välja bland en mängd finesser. En fin gåva!

Till butik >


Placeholder

Infinity halsband


Oerhört vackert halsband i 925 Sterling Silver. Symbolen står för oändlighet, vilket passar perfekt till den som konfirmerat sig. Finns i 3 olika färger.

Till butik >


Placeholder

Slipsnål


En slipsnål är detaljen som gör helheten med slipsen så mycket stiligare. Ett val som säkert kommer används vid de flesta tillfällen konfirmanden vill vara fint klädd.

Till butik >

Rosor som står sig 2 år


En ros är presenten som passar till alla tillfällen, så även konfirmationen. De här är konserverade och har en hållbarhet som är sisådär 100 gånger så långt som en vanlig ros (som står sig en vecka). 

Just nu kan ni slå till på 3 och betala för 2.

Till butik >

Passa på att skaffa ett par rosor till mors dag också.


Placeholder
Placeholder

Klocka till konfirmationen


Tycker du det är för vanligt att ge bort ett smycke? En klocka är presenttipset som gör det enklare att alltid hålla koll på tiden. Kolla in utbudet. Den på bilden är det 50% rabatt på just nu!

Till butik > KILLEPlaceholder

Tränings t-shirt


Att träna och hålla igång är något som majoriteten av ungdomarna sysslar med. En ny t-shirt att glänsa i är alltid ett bra val av present till den som gillar träning.

Till butik > KILLEPlaceholder

Sandaler


Sommar på igång och med den kommer även sandalerna fram. Relativt lätt att pricka rätt på både design och i storlek.

Till butik > KILLE


Glasblock med stjärntecknet


Om du frågar flera personer som har tagit konfirmation så kommer tyvärr många att svara att dom inte minns vad de fick i present. 

Det här fina glasblocket kommer förhoppningsvis inte glömmas bort i första taget. Det är så oerhört snyggt så det känns direkt fel att stoppa undan presenten i en låda någonstans. Förutom stjärntecknet så graveras dina ord in med lasergravyr. Det innebär att gravyren hamnar inne i glasblocket! Maximalt 30 tecken får plats så välj orden med omsorg. 

Det luriga är att hitta på den perfekta texten som kan knyta samman produkten med konfirmationen. ”Tro alltid på dig själv” eller mer kristna budskap som ”Herren är alltid med dig” väljer såklart du helst själv vad du tror passar killen eller tjejen i fråga.

Till butik >

Presenten finns i 4 olika storlekar och alla 12 stjärntecken finns i skrivande stund i lager. Tänk på att leveranstiden är 4-6 vardagar så varför inte lägga beställning på direkten för att vara säker på att konfirmationsgåvan levereras i tid. Ett presenttips som sticker ut! 


Placeholder
Placeholder

Strandmatta för vännerna


En matta där sand och andra partiklar faller igenom men inte kommer tillbaks upp. Finns det en sådan strandmatta? Svaret är ja och är ett måste till sommaren.

Till butik >


Placeholder

Kudde med valfritt foto


En ny kudde att vila huvudet kan väl aldrig vara fel. Den här gosiga varianten kostar cirka 200 kronor och då väljer ni eget foto.

Till butik >


Placeholder

Multiverktyg från VW


Ett multiverktyg kan var fult och tråkigt eller ett stycke konst som detta. En praktiskt konfirmationspresent som kan komma till användning genom livets resa.

Till butik >

Nanoleaf Aurora


Ljusteknik på högsta nivå. Ja så skulle vi kunna beskriva Nanoleaf som består av 9 stycken triangelformade LED-paneler. Var och en av trianglarna går att styra med den färg som önskas.

En present som sticker ut och kommer göra alla som gillar teknik mycket glada. Perfekt att fästa på väggen i rummet.Placeholder

Fotopussel 540 bitar


Ett presenttips vi håller kärt på många sidor. Välj en bild du gillar och låt han eller henne bit för bit lägga pusslet för att tillslut få fram motivet.

Till butik >


Placeholder

Bildram för konfirmation


En bildram speciellt framtagen för konfirmationen. Välj namn och datum så har du en riktigt fin och personlig present. 189 kronor kostar rammen.

Till butik >


Placeholder

Portabel hängmatta


Sommaren närmar sig med stora steg. En hängmatta som väger under 10 kilo går enkelt att bära med sig överallt. Tar mindre än en minut att sätta ihop!

Till butik >

Placeholder

Manschettknappar


En bra konfirmationspresent är något som kan följa med genom livet. Ett par fina manschettknappar är ett snyggt tillägg till skjortorna.

Till butik >


Placeholder

Smyckeskrin


Precis som föregående presenttips så är ett smyckeskrin något som kan följa med under väldigt många år framöver. Ett praktiskt minne från sin konfirmation helt enkelt.

Till butik >


Placeholder

Graverat stenhjärta


En väldigt fint stenhjärta där du kan få graverat ”TRO & HOPP” eller något annat fint budskap, ni väljer helt själv.

Till butik >

Placeholder

Hot Dog Maker


Tycker du inte konfirmanden har gjort sig förtjänt av att kunna grilla några korvar på ett mästerligt sätt?

Till butik >


Placeholder

Foto-etui


Välj ett passande foto och en fin och personlig korthållare på väg hem i brevlådan. Kanske ett kristet motiv?

Till butik >


Placeholder

Fyrkläder i äkta guld


Ett fint smycke med avbild av en mytomspunnen fyrklöver. Ett val som visar att du vill personen all tur som finns.

Till butik >

Placeholder

Världskarta som går att skrapa


En karta som ger konfirmanden en chans att drömma och utforska. Oerhört populär present som fått extremt bra recensioner.

Till butik >


Placeholder

Graverat nyckelring


Fina nyckelringar där du väljer gravyr. Varför inte ett kristet budskap? Kan bäras med varje dag.

Till butik >


Placeholder

Inomhusfontän


Att kunna höra på ett porlande ljud är väldigt lugnande. Perfekt att ha inne på rummet när till exempel läxor ska göras.

Till butik >

Placeholder

Lifepack


Ryggsäcken som har i princip allt man kan begära! Kommer att göra kommande skolåren aningen lättare, och säkrare.

Till butik >


Placeholder

Väska med initialer


Säg den som inte har användning för en väska? Att väskan är personlig med ens initialer gör presenten bara bättre.

Till butik >


Placeholder

Balans


Så är namnet på dessa armband där du kan få så många som 40 tecken graverat. Tänk till på några kloka ord och ge bort balans.

Till butik >

Placeholder
Placeholder

Powerbank


Nu för tiden så använder vi mobilen mer än någonsin i och med alla tjänster som finns tillgängligt. Därför passar det också bättre än någonsin att ge bort en powerbank som kan ladda upp telefonen.

Till butik >


Placeholder

Hjärtpussel med eget foto


Ett fotopussel passar att ge oavsett tillfälle. Leta på det finaste kort ni har eller skapa ett budskap i text. Totalt 104 bitar att pussla ihop.

Till butik >


Placeholder

Fotbollssensor


Många killar och tjejer i åldern runt konfirmationen satsar hårt på olika sporter där fotboll bör vara den främsta. Denna sensor hjälper spelaren utvecklas!

Till butik >

Placeholder

Doftpinnar


Varför i herren namn ska du ge ett par doftpinnar i konfirmationspresent? Jo därför att de sprider så god doft i hemmet. Ett roligare alternativ än till exemepl ett doftljus. De här flerfärgade pinnarna är de coolaste på marknaden just nu! Till butik >


Placeholder

Dokumentmapp


Högstadiet är snart avklarad och då väntar gymnasiet. Den här mappen gör att viktiga papper kan förvaras på ett extremt fint sätt. Välj ett kristet budskap att få graverat på den polerade ädelstålen. Till butik >

Änglar till konfirmationen


Änglar som olika sorts produkter är fina presenter till konfirmationen. Som du kan se i bildspelet så är valmöjligheterna många. Kyrkan där själva avslutning på konfirmation äger rum är ju fylld med änglar, så vad passar då bättre att ge i present?De små symboliska gåvorna är kanske inte typisk för konfirmationsgåvor, men varför inte ge helheten en större tyngd för denna speciella dag med ett par änglar. Ett litet minne att ha med sig i framtiden, från lärotiden som varit, är karakteristiska drag vi tycker dessa sorts presenter ska innehålla.

Prisnivån på dessa presenttips ligger vanligtvis runt hundralappen. Givetvis finns det både billigare och dyrare.

 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
Placeholder

Fitbit Alta


Är konfirmanden en aktiv person som gillar sport så är ett träningsarmband ett roligare alternativ istället för att ge ett traditionellt smycke till konfirmationen.

Till butik >


Placeholder

Presentask för pengar


Vi som gjort presenttipsen.nu är inte allt för glada i att ge pengar som present. Det är därför presenttips finns, så att du ska hitta passande gåvor. Om du nu ska ge pengar, gör det på ett snyggt sätt!

Till butik >


Placeholder

Högtalare som tål vatten


Gillar han eller hon att sjunga i duschen? Eller vara på stranden? Då är den här trådlösa högtalaren en passande present som fått bra omdömen från personer som köpt den.

Till butik >

Placeholder

Guldros som en stark symbol


Säg det tillfälle det inte passar att ge en ros i äkta guld? En fin symbol för att ha studerat den kristna läran bra under ett antal veckor. Inte den allra roligast konfirmationspresenten, men en väldigt exklusiv sådan. Till butik >


Placeholder

Armband med gravyr


Smycken och då främst personliga sådana är vanliga gåvor när du söker något passande till konfirmanden. Välj att få ett kristet budskap graverat. Eller varför inte bara personens namn? Finns för både killar och tjejer. Till butik >

TrackR


Hittar grejer inom 30 meter:
Med hjälp av bluetooth sändning.

Letar du efter en udda konfirmationspresent? Den här lilla prylen som letar upp borttappade nyckelknippor eller andra saker som tonåringar lätt tappar bort är konfirmationspresenten som får kategoriseras in bland de roliga, men även praktiska gåvorna.


Batterierna räcker:
Cirka 1 år och byts enkelt ut efter den tiden.

0:-
kostar presenten

Placeholder

Ännu mera lärande


Nu har lärdomen varit inriktad på kristendomens historia. Lärande är alltid bra och en prenumeration på en spännande tidning kan garantera lära oss nya saker. Välj något spännande som killen/tjejen inte väntar sig. Till butik >


Placeholder

Shoppa nya kläder


Vill du ha ett presenttips som du kan skaffa nu på direkten? Inge leveranstider eller sådant. Ett presentkort på kläder är aldrig fel att ge oavsett kön eller ålder. Åldern runt konfirmationen är en tid då plånboken kan vara tunn. Då kan ett bidrag till kläderna vara på sin plats.Till butik >

Placeholder

Läderhalsband


Vad passar bättre att ge i konfirmationspresent än ett kors? Snyggt halsband som går att justera. Även fast smycken är vanliga gåvor så är det en relativt svår present då du lär ha god kännedom om personens smak.Till butik >


Placeholder

Plånbok


Att ge pengar till ett mopedkort är bland de vanligaste du kan ge till konfirmationen. Ska du ge pengar ge det i den här snygga plånboken som kommer göra helhetsintrycket så mycket bättre än att ge pengarna i ett kuvert.Till butik >


Placeholder

Nallebud


Om du inte vill ge någon traditionell gåva till konfirmationen så kan du visa lite omtanke genom att skicka ett nallebud. Passar den här kanin med tillhörande halsband och klubba bra?Till butik >

Placeholder

Gå på restaurang


Har personen i fråga en pojkvän eller flickvän kan du låta dom gå på en lyxrestaurang med allt betalt och klart. Det brukar inte folk i den åldern unna sig själva.

Till butik >


Placeholder

Namnsmycke


Smycken är den populäraste gåva du kan ge till konfirmationen. Om du vill ge det så rekommenderar jag att du kollar getpersonal som har mängder av fina smycken som går att få graverade!

Till butik >


Placeholder

Fodral till ipad


Om konfirmanten äger i ipad är ett tips att ge ett nytt fodral med ett foto som du själv bestämmer. Kanske något kristet budskap eller annars en helt vanlig bild.

Till butik >

Placeholder

Bestickset


Det ska inte stickas under stol med att presenter som ett set med bestick inte är världens roligaste, men ack så nödvändigt. Vill du låta konfirmanden slippa Ikea besticken så ge en exklusiv låda som den på bilden.

Till butik >


Placeholder

Testa att göra ett provdyk


Som vi sagt innan kan en konfirmation vara allt mellan himmel och jord. Att ge något riktigt kul att se fram emot är så rätt det kan bli. Att prova att dyka kanske skulle vara uppskattat? Om inte finns det över 500 upplevelser till att välja på!

Till butik >

Placeholder

Korthållare


Att få sitt eget kreditkort lagom till konfirmationen är vanligt. Om du hade tänkt också fixa det gäller det att han eller hon har någonstans att förvara kortet, som denna snygga korthållare!

Till butik >


Placeholder

Blommor


När du ska gratulera på håll så är en bukett blommor ett val som många väljer när det är dags att bestämma en passande present. Lägg din order nu så du inte glömmer bort.

Till butik >


Placeholder

Lightbox


Dessa lysande tavlor har fått stort genomslag hos den breda massan under de senaste åren. Varför inte ge en till konfirmanden? 4 olika att välja bland.

Till butik >

Placeholder

Trådlösa hörlurar


De flesta lyssnar på musik i sin mobiltelefon och de här hörlurarna gör att låtarna kan avnjutas på bästa möjliga sätt i och med det utmärkta ljudet de levererar! Fin gåva till konfirmation.

Till butik >


Placeholder

Gitarr


En gitarr är den perfekta presenten att ge till den musikintresserade som ständigt vill lära sig nya saker. Sveriges mest sålda gitarr för nybörjare, utan att för den delen tumma för mycket på kvalitén.

Till butik >


Placeholder

Presentset Balmein


Ett exklusivt set som innehåller lite av varje. En present som konfirmanden gjort sig förtjänt av i och med den kristna läran som varit på agendan de senaste månaderna.

Till butik >

Svår present

En konfirmationspresent är svår att komma på. Det är ofta så när en present ska vara lite finare, lite dyrare och mycket mer speciell. Som den ska vara vid en konfirmation.

Återigen det är därför presenttipsen finns. Kolla alltid in här om du söker presenttips.

 • En konfirmationspresent ska vara speciell.
 • Lite dyrare. Lite finare. Det är en stor dag.
 • Smycket är väldigt populärt att ge bort som present på konfirmationen.
 • Du behöver inte bara tänka på typiskt klassiska gåvor utan du bestämmer vad som är passande.

Om du inte hittar den exakta presenten på den här sidan så håll ögonen öppna på bra konfirmationserbjudande i smyckesbutiker och så vidare. De flesta konfirmerar sig under samma period och det tar självklart butikerna nytta på och försöker erbjuda bra priser så du köper presenten hos just dom.

Om du vill ge en accessoar men inte tror att han eller hon gillar smycken kan du alltid kolla på klockor som också är en väldigt populär konfirmationspresent.

Vi tar väldigt gärna emot ditt tips på konfirmationspresent, det skulle uppskattas då även vi tycker att just den här presenten är en svår present.

Mer än klassiska gåvor

En sak som du aldrig ska stirra dig blind på är klassiska normer som ”det här ska man ge vid det här tillfället”. En present är det du säger att den är och hittar du något som du tror konfirmanten kommer uppskatta så slå till på det, oavsett vad det är. Vill du ge en biljett till en hårdrockskonsert så gör det, även fast just hårdrock inte symboliseras så väldigt mycket med just kristendomen.

Istället för smycken kan du ge ett par solglasögon som också är en accessoar. Tänk på vad han eller hon gillar så kommer du hitta den bästa konfirmationspresenten för den personen.

Så går konfirmationen till

Under ett antal träffar (som kan skilja sig åt) så får ungdomarna lära sig om den kristna läran. En präst leder oftast gruppen som lär sig om bibeln och de värderingar som kristendomen har. Det är också vanligt att de vanliga träffarna avslutas med ett större läger där gruppen åker till något spännande ställe, dels för att lära sig mer om kristendomen men även för att ha kul tillsammans.

En konfirmation är både lärdom, gemenskap och presenter. Det hela avslutas med en sorts bekräftelseceremoni i kyrkan där närstående närvarar. Vill du läsa mer kan du göra det här.

Hoppas sidan har varit till hjälp för att finna en konfirmationspresent.