Mors dag 2018

Mors dag presenttips

Om lite drygt 2 veckor är det återigen dags för mammornas egna dag. Vi menar såklart mors dag 2018! Den dagen är absolut av en av de viktigaste när det kommer att ge bort presenter. Att även de allra minsta gesterna på uppskattning är omtyckt råder det inga tvivel om, och extra mycket gäller tesen till mors dag.

Vad är en typisk mors dag present som går hem hos mödrarna då? Vi slår gärna ett extra slag för de personliga prylarna som fotopussel eller ett graverat smycke för att nämna två presenttips. Att kombinera den lilla grejen med blommor är alltid rätt, och ger en helhet som önskas. Mammas dag handlar dock till största delen att vara tillsammans och umgås, som så många andra dagar. Presenter gör sig bäst desto mer känslor du lyckas baka in. På vår sida med mors dag presenter har vi samlat över 100 presenttips som är speciellt utvalda till sista söndagen i Maj då hennes dag inträffar.

Skaffa presenten i tid

Att fira julafton den 24/12 känns rätt självklart. Lika självklart är det att fira mamma på mors dag. Att få hem sin tilltänkta present några dagar försent är aldrig kul, så se till att lägga din order i god tid om ni hade tänkt att handla online. Vissa mindre shoppar som säljer sådant som går bra till mors dag kan få svårt och hinna få iväg alla orders så tyvärr finns det risk att leveranstiderna drar ut på tiden någon dag extra.

Hoppas ni finner många intressanta presenttips här på sajten. Dela gärna sajten på sociala vänner så även era vänner där kan hitta något extra fint till henne 2018.

ggggg

Black Friday 2017

Black Friday 2017 om en månad

Är ni sugen på att shoppa loss rejält? Till kraftigt reducerade priser dessutom? Då finns det en dag som inte liknar någon annan. Det är såklart Black Friday som i år kommer bli större än någonsin. Fredagen den 24 November smäller det. Alltså om en månad och en dag för att vara exakt.

Säg den som inte vill hitta bra deals? Men det gäller att agera fort innan produkterna tar slut. Tyvärr är det så att många onlineshoppar väljer att göra reklam för ett ”supererbjudande” som bara finns i ett begränsat antal, så är väldigt få. Det enorma köptrycket gör att det finns mycket att tjäna på att vara redo. Hur laddar du för att köra de bästa klippen på Black Friday då? Här är några punkter vi tycker det kan vara värt att lägga märke till;

Ladda inför Black Friday

 • Surfa in på butikerna några dagar innan själva Black Friday. Hittar du något du gärna vill köpa så spara den i favoriter. Sen är det bara att hoppas butiken väljer att rea ut just din produkt.
 • Var vaken sent på torsdagskvällen gör att du kommer ”först i kön”. När klockan slår 00.00 natten till fredag så börjar Black Friday 2017, och således också de röda priserna.
 • Att skaffa julklappar är en smart idé denna fredag. Tänk vad mycket pengar du kan spara genom att göra merparten av julklappsinköpen till kraftigt rabattera priser. Ta tillfället i akt finns det något som heter, och det gäller verkligen denna dag.

Att vara förberedd ger ofta en fördel. Att hitta sin drömprodukt till ett rättvist pris är en höjdare.

Samlar butikerna online

Givetvis så finner ni guidning till vilka butiker fynden finns i här på presenttipsen.nu. På vår egna Black Friday sida radar vi upp hur stor rabatt ni kan få hos de olika shopparna online. I dagsläget finns 39 utvalda butiker, men de kommer bli betydligt fler när Black Friday väl är här. Det ger en bra start på shopping så att säga. Länkarna kommer gå direkt till deras respektive sida där alla rabatterade produkter är samlade. Vissa väljer dock att ge rabatt på hela sortimenten.

Hoppas ni är lika laddade för oss. Sveriges, och världens, störst shoppingdag närmar sig med stormsteg!

Dela gärna sidan om Black Friday med era vänner på Facebook och så vidare. De kommer tacka er när väl fynden är gjorda.

Julklappar och julklappstips

Julklappar och julklappstips 2017

Det drar ihop sig till jul. Ja nu är det trots allt ganska många veckor kvar till julafton 2017 när alla årets julklappar skall delas ut. Det är dock hög tid att i vilket fall börja spåna på vilka julklappar du ska skaffa till nära och kära i år.

Det fina med ett presenttips är att de givetvis även passar hur bra som helst som ett julklappstips! Produkt som produkt så att säga. Vilka tips är mer närbesläktade med julen då? Här har vi gjort en lista på de presenter som passar extra bra under kalla vintern då julen inträffar.

 • Det är mörkt och det är kallt. Det innebär att myskvällarna framför tv:n blir fler! Ett doftljus eller en värmande filt är därför julklappstips som är extra populära att ge bort i julklapp.
 • Foton på släkt och familj är extra populärt. Under julen är ofta släkten samlad och vad är då bättre en framkallade gamla minnen att blicka tillbaka på?
 • Upplev något kul tillsammans i vinter. Händelsen behöver inte vara knuten till dagarna runt jul, utan upplevelsen kan helt klart ligga ett par månader framåt i tiden. Ett julklappstips som passar dig som är ute i sista minuten. Om inte alla detaljer, biljetter eller vad det än handlar om inte är klart så kan du alltid fixa dessa vid ett senare tillfälle.

Fördelar med att va tidigt ute

Ingen annan period på året är det en sådan extrem efterfråga på presenter/julklappar. Att hitta den där perfekta klappen, för att sedan se den sälja slut, är oerhört irriterande. Egentligen är det väl rätt osmart att skjuta upp köpen till veckan innan jul? I vilket fall alla köp. Att börja redan nu när vi precis klivit in i årets sista kvartal är en rekommendation som säkert kommer hjälpa till att minska julstressen.

Att få sina produkter för sent är heller ingen höjdare. Leveranstiderna kan ofta bli aningen längre. Vi upplever dock att butikerna är bra på att hålla sina löften att leverera innan jul, om beställningarna läggs innan ett bestämt datum.

Black Friday

En dag vi pushar hårt för är Black Friday rean. Under denna här fredagen går det att finna riktigt bra erbjudande hos i princip alla butiker. Förr om åren var det långt ifrån alla som ens brydde sig om Black Friday. På senare år har fenomenet fått sådan extrem genomslagskraft så ytterst få butiker vill stå bredvid och kolla på. Vi har sammanställd en guide så att ni alla lätt kan komma vidare till intressanta butiker. Länkarna och procenten på sidan kommer att uppdateras så fort de blivit kända fredagen den 24 november.

Om ni sitter och undrar vad som menas med Black Friday? Ordet svart syftar på att svarta siffror är plussiffror i bokföringen, till skillnad mot de röda minussiffrorna. Kort och gott så uppkom dagen så att handlarna kunde få chansen att vända årets resultat till det positiva. Fredagen är just som ni redan räknat ut, att den här speciella dagen infaller på en fredag.

Mer jul på sajten

Allt närmare jul vi kommer desto mer ”julkänsla” kommer presenttipsen få. Vi har till exempel gjort en egen sida med adventskalendrar den här veckan. Där finner ni några av de bästa adventskalendrarna vi kan hitta under 2017. Även fast vi bara kommit till 1 oktober så är det många återförsäljare som redan nu börjat ta in kalendrar.

Hoppas att alla tips kommer göra så ni finner de bästa julklapparna någonsin.

Sista minuten

Sista minuten presenter

Vi har väl alla varit där. En fin present skall fixas men tiden är inte mer än några minuter innan den skall överlämnas. Paniken och svettningarna tar fart och hjärnan går på högvarv. Vad ska vi finna på så kort tid? Svaret är ett presentkort! På just några minuter kan ni klicka hem ett valfritt värde hos en populär webbshop som förhoppningsvis mottagaren blir väldigt glad åt. Att shoppa helt fritt är för många den bästa present som går att få.

Det finns en rad fördelar med att välja presentkort. Några av dem kan vara:

 • Tid är något som inte finns och därför är det just snabbheten i att skaffa ett presentkort som är den allra största fördelen.
 • Valmöjligheterna är många och majoriteten av webbshopparna säljer tusentals produkter. Det gör det med andra ord näst intill garanterat att det finns något fint som passar.
 • Tiden för att nyttja värdet på presentkortet är ofta väl tilltaget. 1 år är standard men många återförsäljare väljer att vara mer generösa än så.

Ja tyvärr så kan vi även hitta några nackdelar:

 • Överraskningsfaktorn som vi håller så kär försvinner här. Vet du med dig att han/hon verkligen önskar sig något från butiken i fråga så kan trots allt presentkortet ge en känsla av överraskning.
 • Det är lätt att glömma bort att man har ett presentkort liggandes i någon byrå. Hjälp till och påminn om att också handla en fin present för värdet.

Vart hittar jag presentkorten då kanske du undrar? Vi har en sida här på sajten där vi tipsar om presentkort. Välkommen att klicka er vidare dit!

Namnsdagspresent

Namnsdagspresenter

Att en till två gånger om året ha sin speciella namnsdag har de flesta. Det är dock långt ifrån de flesta som blir uppmärksammande med gratulationer och presenter. Vi bakom sajten tycker naturligtvis att varje tillfälle en present kan tänkas ge skall utnyttjas, så även en namnsdag.

De små gesterna och gåvorna är oftast de som sammankopplas med namnsdagar. Tänk till på vad du själv fick, om du kommer ihåg? En bukett blommor är förmodligen den vanligaste namnsdagspresenten. Vi fann dock något helt annat som det kändes värt att slå ett slag för. Ett örngott med namn. Billigt och en så pass bra present så att personen känner du har tänkt på honom eller henne. Måttet är 50×60 cm, vilket är bland det vanligaste måttet när det kommer till kuddar. Vill du så kan du alltid beställa en extra kudde på samma shop som säljer örngotten.

Fira namnsdagen

Att fira behöver inte alltid betyda veckor av planering. Många gånger så blir spontana kalas de mest ihågkomna. Personligen så kommer vänner namnsdag upp först samma dag. Att bjuda på en fika eller middag på stan kan vara ack så fint. Så lite som ett telefonsamtal kan även det värma gott på namnsdagen. Extra bra blir det om det är en gammal vän som ni inte har kontakt med så ofta. Ett ypperligt tillfälle att ringa helt enkelt.

Det viktiga är att göra något. Oavsett hur liten gest det handlar om. Vi framhävde kuddfodralet här. Tycker du inte om det så välj och vraka bland nästa 2000 noga utvalda presenter till på henne och honom här på presenttipsen.nu. Lycka till att finna en bra namnsdagspresent!

Säsong för bär och svamp

Presenter till plockaren

När vi snart går in i augusti så jublar alla bärplockare. Alla blåbär, lingon och andra bär kan på ett enkelt sätt plockas i litervis.

Att ta reda på allt nyplockat kan dock vara svårare än att plocka. Naturligt som det är så saknas givetvis alla de bekämpningsmedel och e-nummer som kan göra att hållbarheten blir oerhört mycket längre. Att torka svamparna/bären/frukterna är ett bra val. En tork kan vara en väldigt dyr historia, men det finns även billigare alternativ som fungerar finfint.

Söker ni en födelsedagspresent till personen som gillar att ta reda på naturens skatter? Kolla in följande presenttips som vi tror passar perfekt.

Ska ni anordna kalas så är ett besök på vår sida med festdekoration en bra start. Det är ju alltid kombinationen av alla små detaljer som gör helheten. Trevlig augusti!

 

Bröllopstider

Varma bröllopstider

Om vi ska tro aktiviteten på sidan bröllopspresenter så väljer de flesta par att gifta sig nu. Att kunna ha bröllopsfesten i sol och värme är såklart att föredra. Ja allt blir så mycket lättare på sommaren, inte sant? Den här högtidsdagen ska naturligtvis gratuleras med en fin bröllopspresent!

Vad är då en bra present till kärlekens dag nummer ett? Här är några punkter som det kan vara värt att tänka på;

 • Satsa på en en present som bägge kan nyttja. Det finns mängder med presenttips här som du ser är handplockade för att passa både honom och henne.
 • Personligt är alltid att föredra i antingen gravyr eller framkallat. Då kommer paret aldrig glömma att det var just på bröllopet de mottog gåvan av dig.
 • Din gåva behöver inte vara speciellt dyr. Det är känslan bakom som är av extra tyngd en dag som denna. För att spetsa till det ännu mera så kan du kombinera presenten med till exempel ett fint tal.
 • Att gå ihop flera stycken och skaffa en dyrare present är ett omtyckt alternativ. Då behöver du kanske inte hålla i spakarna vid presentjakten. Om du nu vill det så är det bara att anmäla dig som frivillig fixare. Då blir säkert några andra väldigt glada om du vill ta på dig det ansvaret.

Sist men inte minst så är ett glatt humör viktigt. Dagen skall bli ett härligt minne för resten av deras liv, och alla som är på bröllopsfesten. Att du försöker vara på ditt allra bästa humör kanske kan vara den bästa bröllopspresenten av dem alla.

Hoppas ni finner presenttipsen här på sajten som en stor hjälp!

 

Fidget spinner

Fidget spinner

Leksaken på alls läppar nu för tiden är Fidget spinner. Vad är denna lilla pryl som båda vuxna och barn verkar ta till sig på ett ovanligt snabbt sätt? Stressleksaken innehåller tre blad och har ett lager i mitten av modellen som möjliggör kontinuerlig rotation.  Lager är ofta gjorda av mässing, plast, koppar eller titan.  Leksaken annonseras för personer som har problem med att återstå fokuserad, och fungerar också som ett sätt att frigöra nervös energi.  Tror det eller inte, de uppfanns först på 1990-talet, men blev inte populära fram till 2017.

Så används Fidget spinner

Det fina med Fidget spinner är att alla kan leka med den. Håll i med tummen och pekfingret. Sen är det bara att ta andra handen och sätt fart på propellrarna. I början så kommer ni bli häpna av den radikala snurr som precis tagit sin början. Den verkar i det närmaste aldrig att stanna.

Förbjuden i skola

Alla populära flugor kan även orsaka problem. Det kan gå så långt att skolor förbjuder barnen att ta med sig sina Fidget spinners till skolan. Malmö är ett exempel på ställen där det uppstått bråk och stök kring leksaken.

Pedagogisk leksak

Om ni ser marknadsföring för fidget spinner så är det förmodligen med lärande budskap. Att en spinner både kan fungera som lugnande och koncentrationsförbättrande går förstår att diskutera. En sak som inte behöver bestridas är att leksaken helt klart är en mästare på att fördriva tiden!

Trixa med din Fidget spinner

Det fina med Fidget spinner är att du ständigt kan lära dig ny trix. Här har du några att börja lära dig;

”The Convertible”

Den här är det mest grundläggande draget av fidget spinning.  Snurra bara gadgeten med en hand, kläm den med endast tummen och långfingeren.  När det blir en fast rotation, lyfter du tummen så att den bara spinner på din långfinger.

’Förändringen’

Detta trick börjar med samma process som ”The Convertible”, förutom att du aldrig släpper upp tummen.  Målet är att få spinnaren att vrida mellan tummen och långfingret innan du försiktigt slänger den till din andra hand, kläm ner med din långfinger och tummen på samma sätt som du bara snurrade.  Håll kasta fram och tillbaka mellan händerna och försök att hålla spinnaren rörlig.

”The Reverse Sonic”

 • Den här kan vara lite svårare för vissa.  För att börja, ta tag i en av spinnarens tre blad med tummen och pekfingret.  Kasta försiktigt in i luften och fånga den i mittenlagret med samma tumme och pekfinger du slängde den med.  Målet är att hålla det spinnande utan avbrott.

 

”Polaritetsomkopplaren”

 • Det här tricket kräver noggrann uppmärksamhet.  Få spinnaren att vända på samma sätt som du gör för ovanstående tricks – med tummen och pekfingret. När den har en bra hastighet på den, släng den lätt – horisontellt – in i luften och försök att vända den.  På väg ner, försök fånga den med tummen och pekfingret, så att det inte slutar snurra.

 

”The X-tetrad Leapfrog”

 • Den här är svårare än ovanstående.  För att börja, utför ”The Convertible”, men balansera spinnaren ovanpå pekfingret istället för långfingret.  När det har en fast hastighet till den, släng den i luften och fånga den på sitt lager med endast din långfinger, se till att det inte slutar snurra. Om du har den delen ner, försök att fortsätta göra det med var och en av dina andra fingrar.

 

”The Single Tap”

 • Börja med att utföra ”The Convertible” på ditt långfinger.  Kasta spinnaren upp i luften och vrid handen omedelbart och fånga den på baksidan av din hand utan att stoppa den. Kasta sedan tillbaka det i luften med baksidan av din hand och fånga lagret på ditt index eller långfinger medan det fortsätter att snurra.

 

”Double Tap”

 • Det här låter lätt nog, men det kan visa sig vara svårt. Utför enkelt ”The Single Tap”, två gånger i rad. Det blir svårt eftersom spinnaren börjar förlora hastigheten med överföringarna från fingrarna till handen.

 

Sommartips 2017

Bästa presenttipset till sommaren

Det är dags att dra igång på presentbloggen. Då sjöarna och havet runt Sverige börjar komma upp i badvänliga temperaturer så är ett presenttips till stranden helt rätt i tiden.

Att vara på stranden är väl underbart? Men givetvis så skulle det vara aningen härligare om man skulle kunna slippa all sand och annan smuts! Vårt presenttips sägs släppa igenom så partiklar likt sand på ett smått unikt sätt. Med hjälp av flera lager så kan smutsen ta sig åt ena hållet, men inte det andra. Smart som få andra handdukar/mattor i liknande segment.

Vill du ge en cool sommarpresent till den som älskar att vara på stranden så kolla i mattan som kallas CGear! Kolla in videon här nedan. Varning för att verkligen vilja slå till på ett exemplar.

Hoppas ni får en underbar sommar 2017! Fler sommarpresenter hittar du på vår sida med samma namn. Gå dit nu >