Butikstips som säljer Piñator


Placeholder

Partykungen


Grymt utbud och vårt solklara första besök rekommenderas till Partykungen.

Till butikens Piñator >


Placeholder

Partyhallen


Butikernas butik enligt oss som är den bästa att shoppa i när ni vill ge bort en cool pryl. Allt och lite till känns som bra ord här.

Till butikens Piñator >


Piñata


Från de spansktalande länderna i Latinamerika har pinatan, eller piñata som den rätta stavningen ser ut, blivit ett roligt tillägg på fester över hela världen.

En piñata har ofta ett väldigt färgrikt utseende, som kan vara allt mellan himmel och jord. Grundtanken är att hänga upp den i ett träd, balk eller något ställe där det är fritt utrymme att svinga. Att slå sönder er fina piñata är huvudmålet för att få ta del av de presenter, frukter och andra överraskning som har placerats där.

Materialen som piñatan är gjort av är lätta att slå sönder så slagträn, pinnar eller andra käppliknande påkar är ett utmärkt val att slå med. Fuska inte med ögonbindeln. Det ska vara en utmaning för personen som fått uppdraget att slå sönder pinatan. Ofta är det festen mittpunkt, det vill säga födelsedagsbarnet om det handlar om en födelsedag som ska slå sönder maskoten.

I Sverige är piñata formen allt från en sombrero hatt till en dinosaurie T-rex. Gillar han/hon som ska bli överraskad hästar, katter eller lejon? Bara lugn då de djuren självklart finns som piñata. Med så mycket annat det vill säga. Kolla in bildspelet här som visar dig en mängd olika alternativ som finns tillgängligt.

Tala tyst om överraskning


Är det kalasdags där lekar och roliga aktiviteter står på schemat? En piñata är som sagt inte allt för vanligt här i Sverige. Det innebär att ni har väldens tillfälle att överraska rejält. En liten pojke eller flicka runt 10 år skulle med all sannolikhet älska att få försöka svinga ner piñatan ni satt upp. Minst lika roligt är det för äldre, om inte ännu roligare? Det är väldigt få kvinnor och män runt 50 års ålder som förväntar sig en sådan utmaning.

Här nedan ser du några av presenttipsens favoriter när det kommer till piñatas. Kanske någon av dem passar ert tillfälle?

Placeholder

Mexikans stjärna


Detta är originalet som är formad som en stjärna med sju spetsar. Var och en av spetsarna symboliserar en dödssynd. Slå sönder stjärnan och gör så djävulen måste ge ifrån sig det goda innehållet. Valet för er som vill ha originalet!

Till butik >


Placeholder

Strandboll


Är det en fest mitt i sommarn ni letar piñata till? En strandboll kan tyckas vara det självklara valet! Speciellt om ni är nära en strand.

Till butik >


Placeholder

Riktigt piñata slagträ


Nu går det ju hur bra som helst med vilken pinne som helst, men vill ni ha riktiga grejer så är det bara att pynta upp en undring för detta slagträ.

Till butik >


Fyll er piñata varsamt


Ja själva fyllandet behöver inte göras speciellt varsamt. Däremot är det viktigt att inte fylla piñatan med allt för ömtåliga grejer. Frukt och godis skulle vi säga är helt okej. Lite kantstött är ingen fara, sånt räknas in vid en sån pass våldsam lek som att svinga mot en piñata kan anses vara. Väljer du att lägga in presenter så är det bara att slå in dem med lite extra skyddande tidningspapper. Givetvis så skippar ni sådant som glas eller porslin.

En given succé vid barnkalas är att placera godispåsar som innehåll. Lägg i det antal som det finns barn på kalaset och låt sen födelsedagsbarnet stå för själva slakten. När ungen tillslut får in den slutgiltiga träffen så trillar det ner en väldans massa godispåsar, och alla barn blir väldigt glada.

  • Att hänga upp en piñata är en Latinamerikansk tradition som även börjar få fäste här i Sverige
  • Det kan va svårt för allt för unga barn att slå sönder piñatan. Om det inträffar så låt andra barn eller föräldrar hjälpa till.
  • Godispåsar är överlägset det bästa du kan fylla den med. Tänk på att inte placera allt för ömtåliga saker i och med fallet.

Hoppas du fick tips på vart du kan skaffa sifferballonger, och vad du kan använda dem till.

Ska ni dekorera för fest missa
inte sidan med serpentiner

Dela gärna sidan på sociala medier: