Present till mormor eller till farmor


Det kan uppfattas som ett större projekt att skaffa en present till mormor eller farmor än till våra egna föräldrar. Det beror såklart på hur pass nära du står dina mor respektive farföräldrar. Att ge en gåva är i regel lättare desto bättre du känner personen i fråga, du vet vad du ska satsa på helt enkelt. Att snoka rätt på ett par ledtrådar är aldrig fel. Dina föräldrar kanske har bättre koll på vad som kan bli omtyckt av henne?

Här kommer en mängd förslag som vi hoppas ska gynna presentjakten, till både mormor och farmor! Du som inte är helt tillfreds med tipsen här rekommenderas att surfa runt på sajten, totalt finns cirka 60 sidor fullmatade med presenttips.

Placeholder

Puss Puss Company


Snygga muggar som lika väl kan vara en inredningsdetalj som att dricka sitt morgonkaffe ur. De mjuka färgerna och enkla, men tydliga, texten gör att dessa muggar passar alla. Passa på att köp flera till kommande presenttillfällen då det finns för de flesta som bror, syster, dotter, son och så vidare.

Trådlös multimassage


Med åldern så blir vi allt stelare i axlar, rygg och andra ställen. Med den här “staven” så kan hon på ett enkelt sätt massera när, och var, som önskas. Tycker ni presenten ser tung ut? 880 gram sägs den väga vilket inte bör vara för tungt.

4 utbytbara massagehuvuden medföljer.

Placeholder
Placeholder

Tidningsprenumeration


En prenumeration på en tidning är ett omtyckt och enkelt presenttips, om än lite tråkigt. Du klickar i tidning, skriver henne adress och vips så är presenten fixad. Skriv sen ett fint kort där det står att hon kommer få x antal nummer av tidningen.

Till butik >


Placeholder

Mysig matta av lamm


Matta som finns i 8 färger och som passar att ha framför tv:n eller vart som än önskas. Måtten är 90 cm gånger 50 cm och visst ser den skön ut? Förhoppningsvis så tycker din mormor/farmor om den lika mycket som vi gör.

Till butik >

Tork till frukt och svamp


Är ett av hennes intressen att vara ute i landet eller skogen och plocka bär? Med denna present kan hon torka allt det goda hon hittar ute i naturen. Att torka frukt blir dessutom underbart gott snacks. Har du tur så bjuder hon på en torkad jordgubbe, kiwi eller äpple när de är torkat ordentliget.

Placeholder
Placeholder

Filt med ärmar


Filten som är med lite här och var är även den ett utmärkt val att ge till mormor/farmor. Smidig och skön var melodin då den har armar, perfekt för att läsa en bok eller dricka en kopp te.

Till butik >


Placeholder

Paradoxa teklockan


Om en kopp varmt te är en dryck som föredras så ge henne denna lite speciella teklocka. Tänk ett timglas men här går pärlorna uppåt istället för att rinna ner.

Till butik >


Placeholder

Termos med gravyr


Att ta en fika utomhus är väl livskvalité om något? Är kaffe en dryck som står högt på listan så ska självklart termosen vara med. Den här går att gravera med en hälsning till henne.

Till butik >

  • Placeholder
  • Placeholder

Glasunderlägg med gravyr


Har kan vi tipsa om 6-apck med oerhört snygga glasunderlägg. När underläggen inte används så kan de med stolthet stå framme, som en inredningsdetalj i köket. Tror du mormor eller farmor kommer bli glad åt presenten?

Zenkuru fotmassagemaskin


Att sätta ner fötterna i den här maskinen måste upplevas för att förstå njutningen med. Den masserar, kramar och värmer på ett väldigt skönt sätt. Perfekt att använda medans en film eller tv-kollande avnjutes.

En höjdarpresent som du kan finna på många ställen på vår sajt med presenttips.

Placeholder

Låt henne bli överraskad


Försök att skaffa en present som får henne så överraskad som möjligt. De gåvorna som är som allra bäst är sådana som är väl dolda, det vill säga hon har inte den blekaste aning om vad hon ska få. Att ha en önskning är såklart bra, och de bör också man lyssna på. Men som sagt blir presenten bra, och är något hon inte i sin vildaste fantasi kunde tänka sig så är den riktigt bra. Vad väljer du ge mormor och farmor 2016?

Placeholder

Presentbok


En söt bok som varvar texter med vackra fotografier om mormor. Den finns även för farmor, morfar eller farfar också. Fin gåva att ge tillsammans med en trisslott eller hennes favorittidning.

Till butik >


Placeholder

Vinöppnare


Det här med att få upp korken ur vinflaskan kan vara ett problem för vem som helst. Den här öppnaren fixar det automatiskt. Så var det problemet ur världen. Underlättande present.

Till butik >


Placeholder

Förstorningsskärm


Den här gåvan ger en bättre tittarupplevelse och förvandlar den lilla smartphonen mer till en Ipad. Perfekt till resan eller för den som ser dåligt. Behöver ingen laddning.

Till butik >

Placeholder

Presenttillbehör är viktigt


Om du läst runt på presenttipsen.nu så vet du vad vi tjatar om att du ska göra helheten så bra som möjligt. En grej är att försöka få in en personlig känsla i presenten, speciellt kanske när det kommer till något du vill ge till din mormor eller farmor.

Det här är ett litet billigt hjärta som andas kvalité då det är i keramik. 79 kronor styck kostar det och väljer du att hänga ett sådant i snöret på paketet du ska ge henne så kommer förmodligen en varm känsla infinna sig.

Varför inte bunkra upp med keramikhjärtan när du ändå ska handla? Kanske till alla hjärtans dag eller till föräldrarna. Många olika att välja på, kolla in dem alla nu!

Små prylar med stor betydelse


En present till mormor eller farmor som inte kostar många kronor alls kan bli hur bra som helst. När det kommer till barnbarnen som du är så är budskapet och värmen i presenten så mycket viktigare än det faktiska värdet i kronor.

Placeholder

Nyckelring


Priset först, 49 kronor. Mycket omtanke och kärlek till mormor, eller farmor som också finns, för pengarna.

Till butik >


Placeholder

Lyckomynt


En gåva du ger tillsammans med en påse hemmagjorda bullar eller ett par trisslotter. Kolla även in övriga presenttips hos butiken.

Till butik >


Placeholder

Textmugg


Självklart är det inget snack om saken, din mormor är den bästa! Förtydliga det med den här muggen och hon kommer bli mycket glad.

Till butik >

Placeholder

Snygg trälåda


Den här snygga lådan i trä behöver man verkligen inte ställa undan i ett hörn. Plats för 6 flaskor av valfria drycker. Vem vet du kanske fyller upp den till mormor?

Till butik >


Placeholder

Potatispåse


Gillar hon potatis så gillar hon med stor sannolikhet även bakpotatis. Den här påsen fixar till sådana på endast 4 minuter i mikron.

Till butik >


Placeholder

Doftpinnar


Doftljus har hon troligen ägt, men hur är det med doftpinnar? En spännande present till personen som aldrig förgylld doften i hemmet med hjälp av pinnar.

Till butik >

Upplevelser till dina föräldrars föräldrar


Att ge något att se fram emot till mormor/farmor är kanske inget hon väntar sig. Det är dock spännande att få den där upplevelsen som hon så länge velat prova men det aldrig har blivit av. Dessa presenttips är just på upplevelser.

Placeholder

Massage


En timmes massage, hur tror du det klingar i hennes öron? Om du tror det är ett positivt klang så slå till på det här värdebeviset. Skriv koden i ett fint kort och ge henne.

Till butik >


Placeholder

Prova choklad


Att åka iväg och prova godsaker är det inte många som tackar nej till. Har hon en förkärlek till choklad så är detta presenttips något du ska kolla närmare på. 349 kronor kostar det.

Till butik >


Placeholder

Pedikyr av fiskar


Pedikyren står fiskarna får och resultaten blir en rolig och skön upplevelse so, dessutom resulterar i ett par lena och fina fötter. Populär gåva att ge flickvän, mamma eller henne.

Till butik >

Skär tårtan perfekt


Är det farmors eller mormors födelsedag som ska firas? Utifall kanske det här presenttipset som är en tårtspade kan passa att ge henne.

Välj att slå in förpackningen eller varför inte bara lägg fram den när det är dags att servera tårtan. Som en liten överraskning får du vad hon säger.

Att kombinera denna present med en egen gjort tårta är en höjdare som som garanterat din mormor/farmor kommer gilla, om hon nu gillar sötsaker som tårtor såklart.

Placeholder

Förkläde


De som gillar att laga mat spenderar gärna lång tid framför spisen. Då behövs ett förkläde, gärna så snyggt som möjligt. Bra present va?

Till butik >


Placeholder

Vetebälte


Smart version av den klassiska vetekudden som kan lindra smärta. Den här kan fästas där hon önskar för att sedan värma, eller kyla där hon har ont.

Till butik >


Placeholder

Papper till presenten


Detta är inget presenttips i sig utan mer en liten påminnelse att skaffa ett fint papper som du kan slå in din gåva till henne med. Vilken färg tror du föredras?

Till butik >

Placeholder

Vinkaraff


Dricker din mormor vin? Då gör du så att hon kan njuta av smakerna bättre genom att lufta vinet i den här karaffen. Gör den personlig med en graverad text.

Till butik >


Placeholder

Nackvärmare


Att hänga runt den här en kylig vinterkväll är en höjdare! Ett mysigt presenttips som passar att ge farmor. Värms enkelt i en mikrovågsugn.

Till butik >


Placeholder

Stabil mugg


Muggen med den intressanta teknologin. Den kan nämligen inte välta. Nja inte så värst lätt i vilket fall. Omtyckt gåva inte minst av farmor eller vad tror du?

Till butik >

Ge godis till henne


Gillar hon snask som smakar lakrits? Då är den burken som är direkt riktad till mormor eller farmor helt rätt att ge. Den lilla gåvan blir betydande då hon känner att lagt ner tid och hittat något speciellt till just henne.

Presentgodiset är ett billigt val, 59 kronor kostar en burk.

Till butik >
Placeholder

Roliga muggar, skålar och tallrikar från Tassen


Söker du efter en rolig present som garanterat är något utöver det vanliga? Då ska du kolla in de här porslinet från märket Tassen. Om du väljer en chipsskål, en kaffekopp eller en äggkopp är upp till dig. Som du ser finns det en hel del i utbudet.

Presenter från
0:-
upp till
0:-

Känslan i presenten är viktig


Det är ingen hemlighet att en bra present är så mycket mer än bara produkten eller upplevelsen. Det kanske är extra viktigt med en genomtänkt helhet när det gäller presenter till äldre personer som förmodligen mormor och farmor är vid det här laget. Ett litet tillbehör eller ett väl genomtänkt presentpapper i hennes favoritfärg är små grejer väl värt att tänka på.

En favorit hos oss är det lilla tillbehöret i form av ett hjärta i keramik som du fäster på paketet. Du såg väl presenttipset högre upp på sidan? Vår uppfattning är att hon väldigt ofta värderar sådana små grejer mer än själva produkten. Självklart är det olika från person till person. Om vi skulle rita ett diagram över hur viktigt det här med inslagning med mera är så skulle linjen gå uppåt desto äldre vi blir. Barn bryr sig föga i hur deras present är inslagning utan allt fokus ligger på grejen som döljer sig där i, inte sant? Personer i mellanåldern (20-40) bryr sig desto mer om hur mycket tid du lagt ner och helheten i gåvan. Äldre pensionärer, som kanske mormor och farmor är, tror vi alltså lägger en väldigt stor vikt vid allt runt omkring.

Så försök få en genomtänk present istället för bara en dyr pryl. Hoppas våra tankar och presenttips har varit till hjälp, lycka till!