Välkomna ett nytt liv till världen


Det fina med presenter är att det finns näst intill oändligt med tillfällen då de ges bort. När en graviditet är under pågående så är det uppenbart det måste firas. Vi delar upp den här sidan i gravid (lång före), baby shower (precis före), nyfödd (välkommen hit), och sist doppresenter (identitetslivet börjar) när det är dags för bebisen att få sitt namn. Totalt fyra tidpunkter, när presenttips kan komma väl till hands. Här får du en överblick på vad du kan finna på respektive sida.

En gratisgåva till graviditeten


Känslan att få reda på att ett nytt barn är på väg bör vara underbar. När du hör din vän, dotter, flickvän, fru eller annan kvinna är gravid så vill du kanske ge henne en present? Det behöver inte vara några stora gåvor utan gravidpresenter är mer av symboliskt värde. En chokladask tillsammans med ett gravidsmycke kan vara ett bra val. Små saker som kommer underlätta hennes kommande månader när magen blir allt större är att föredra. En skön vetekudde eller ett paket med kompletterade vitaminer är två exempel på sådana presenttips.

Placeholder

Avslappning med värmekudde


En härlig värmekudde är perfekt att plocka fram när en tids avslappning behövs. Ju fler månader som går desto mer stillasittande blir den kommande mamman. Väljer du denna gåva så visar du att du bryr dig om hennes bekvämlighet.

Till butik >Placeholder

Baspaket för gravida


Ett paket som innehåller lite av varje som kan komma till användning. Vill du göra det lätt för dig så slå till för 749 kronor. Speciellt “flexi-belt” är en smart innovation som låter henne använda sina egna byxor under hela graviditeten.

Till butik >


Baby shower


Det engelska ordet som även blir allt populärare i Sverige. En liten fest för att fira det som komma skall. En baby shower infaller vanligtvis någon till ett par månader innan barnet ska födas. Förutom fika i massor så är såklart även presenter fint. Ge ett set som kan komma väl tillhands under de första månaderna hos de nyfödda livet. Vi slår även ett slag för lärdom, och då via tidningar. Att ge bort en prenumeration på en tidningen som riktar sig till föräldrar kan visa sig bli guld värd.

Placeholder

En hjälpande hand


Att bli mamma och förälder är ett stort steg. Att få så många små tips som möjligt är därför mer än välkommet. Baka en sockerkaka och klipp till på en prenumeration så kan du gå till baby shower kalaset med gott samvete.

Till butik >Placeholder

Jättebebis som svävar


En baby shower går till stor del ut att träffas, fika och lägga från olika namnförslag och andra nyttiga tips till den gravida kvinnan. Ta och klipp till på den här 75 cm höga folieballongen, plus en tub med helium så den kan sväva fritt. Kommer bli en höjdare som dessutom ger ett ypperligt tillfälle att minnesvärda bilder.

Till butik >


Första presenten till bebisen


Ja det ska vara första gången för allting eller hur? Så också när det är dags att få sin allra första present som nyfödd. En cool pryl uppskattas kanske inte jättemycket just för tillfället. Vi tycker det är bättre att ge en gåva som kan följa med genom livet, eller i vilket fall genom de första åren. En sött snuttefilt eller en graverad sparbössa är ett par gåvor vi slår ett slag för. Se till att rikta ditt val mot bebisen, och inte till föräldrarna. Vad tror du om presenttipsen här nedanför?

Placeholder

Snuttefilten Baby Love


Söt snuttefilt va? Ett lamm som kommer bli väldigt ompysslat bebisens första tid i livet. Är där och tröstar när någonting känns otäckt. I skrivande stund är det rea, 109 kronor istället för vanligtvis 149 kronor.

Till butik >Placeholder

Penna med graverad datum och namn


En penna du ger med bebisens namn och datumet denna kom till världen är en fin present som kommer uppskattas senare i livet. Inte alla som har något sparat från den dagen vi födes, har du?

Till butik >


Doppresenter med känsla


Att gå på dop brukar även innebära en aning förpliktelse att ge den nya identiteten en liten present. Likt presenttipsen till nyfödd så gäller i princip det samma här. Tänk till om du vill ge ett paket som är för här och nu, eller om du istället vill ge något som föräldrarna ska förvara att bebisen. Att slå till på en av varje är såklart aldrig fel, om du känner du har tid och pengar för detta. Ett litet brev med visdomsord och ett “öppna datum” är en riktigt fin present. Kanske är du gammal och vill lära det nyfödda barnet något i framtiden, men är osäker på om du lever då.

Placeholder

Läran om spara


Att lära sig spara och hushålla med pengar är något vi alla behöver lära oss. En fin sparbössa är därför en av de vanligaste doppresenterna. Den här nallen är söt, men om du inte gillar den finns det gott om andra valmöjligheter.

Till butik >Placeholder

Dopsked i silver


Söker du efter en sked i kategorin lyxigare så är denna silversked ett utmärkt val. 1890 kronor får du betala, men då ingår gravyr också. Texten “min första sked” står redan så fyll på med namn och datum för dopet.

Till butik >