Tips på 1 års presenter


1 år har gått sen första gången världens ljus visade sig och det ska firas. Men vad ger du för present till en 1 åring? Mysiga och lekfulla produkter eller du kanske rent av väljer att fokusera på en praktisk gåva till föräldrarna. Valmöjligheterna är många, som alltid, och här har vi samlat presenttips som vi anser passar bra att ge till 1-åringar, oavsett om det är en pojke eller en flicka som ska få presenten.

Febertermometer (2 sek)


Att veta när små barn är riktigt sjuka kan ibland inte vara så lätt. Den här termometern visar 1-åringens temperatur på endast 2 sekunder! En smart produkt som hör hemma i alla hem där små barn finns.

Totalt mäter den med 4000 mätpunkter, med hjälp av 16 infraröda sensorer. Priset ligger på 999 kronor.

Placeholder
Placeholder

Haklapp med slips


Ett barn i denna ålder kanske inte med det bästa stilen. Det hindrar dem dock inte för att se fina ut medans maten slafsas i! En rolig 1 års present eller hur?

Till butik >


Placeholder

Fotoram för första året


Ja hur såg jag ut månad för månad egentligen? Den här fotoramen har 12 platser, en för varje månad sen barnet födes.

Till butik >


Placeholder

Gunghäst


En söt liten gunghäst med prickar är 1 års gåvan som kommer ge ett spännande inslag i vardagen den kommande tiden. Det dröjer länge innan barnet tröttnar på den här eller vad tror du?

Till butik >

Placeholder

Lära-Gå-Vagn


Visst kan det vara svårt att ta sina första steg. Den här vagnen hjälper barnet och kan dessutom fungera att frakta leksaker i. En perfekt 1 års present till både pojkar och flickor.

Till butik >


Placeholder

Järnvägstejp


Han kunna dra sin första egna järnväg låter väl toppen? Den här tejpen ger utlopp för mycket roligt.

Till butik >


Placeholder

Fingerstämpel


Ett helt set med stämplar för fingrarna. Att utveckla den kreativa sidan är aldrig för tidigt. En present som kan hänga med i många år framöver.

Till butik >

Placeholder

Personliga barnpresenter


Första födelsedagen ska firas rejält, det är inget snack om saken! Du som är ute och letar 1 års present ska inte missa alla de personliga presenttipsen. Gravyr eller foton är populärt!

Till butik >


Placeholder

Djurballonger


Det förstå levnadsåret ska såklart firas in med ett litet party. Där hör en djurballong hemma! Ni kommer kunna ta snygga kort från födelsedagskalaset, som sen blir till härliga minnen.

Till butik >


Placeholder

Beddy Bear Warmies


Vad tror du en 1 åring gillar bättre än att mysa med en stor och varm nalle? Inte så mycket tror jag och anser därför att den här nallen som går att värma i mikron är en utmärkt 1 års present.

Till butik >

Placeholder

Bordsdekoration


1 års dagen ska firas och då gäller det att dekorera rejält. Den här bordsdekoration som dock är på engelska är en bra start som kommer göra att dagen kommer i rätt stämning.

Till butik >


Placeholder

Pinata till första födesledagen


Att känna och ta sönder saker är en favoritsyssla hos många barn som ska fylla 12 år. Då gör sig en pinata likt denna sig hur bra som helst! Som bilden visar så finns de i blått eller rosa.

Till butik >

Gigantisk nalle med namn


Med sina 86 centimeter så kommer den kramgoa nallen bli ett kär vän många år framåt i tiden. Där det står”Ersättare Alex” väljer du naturligtvis en egen text. Det stora röda hjärtat på magen är där och är inget du kan välja.

Denna 1 års present kommer som sagt bli mycket kramat, både på födelsedagen och i framtiden.

Till butik >
Placeholder
Placeholder

Kidz Delight


Efter 1 år så börjar barnen bli allt mer nyfikna och vill vara med allt mera. Att få sitt egna set med nyckelknippa, mobil och fjärrkontroll är då en gåva som är otroligt eftertraktad.

Till butik >


Placeholder

Kitty dekoration set


Tror du det skulle uppskattas med Kitty set på den första födelsedagen? Kombinera presenter med ballonger, girlanger och annat som gör dagen kalasfull är melodin för en lyckad dag.Till butik >

Gåvor till de minsta barnen


Att fixa presenter till de allra minsta som är mellan 1-5 år kan upplevas som de svåraste. Är det ett stöd till föräldrarna i form av en barnstol eller är det roliga prylar som 1-åringen kan leka med som gäller? Att ha små barn är påfrestande på ekonomin, det är ingen hemlighet. Det kan därför vara schysst att hjälpa till med en kostnad som kategoriseras in som den praktiska. Men det är trots allt 1 års dagen som ska firas, och något litet tycker jag trots allt barnet själv ska få.

Placeholder

Big Bobby Car


Klassisk bil som kommer göra att den första födelsedagen kommer genomföras i dur. Om ni inte det blir krock, då blir det moll. Ett litet tag i alla fall.

Till butik >


Placeholder

Klossar


Att bygga ett torn av klossar var en av mina favoritsysslor när jag var litet barn. Att de har bokstäver gör att de kan hänga med många år, det är aldrig för tidigt att börja lära även fast 1 år är aning tidigt.

Till butik >


Placeholder

Babylakan


Ett lakan med mättabell där du kan se hur mycket barnet växer. En rolig 1 års present, kanske speciellt till föräldrarna.

Till butik >

Långsiktig present eller för nutid


Nu när 1 år har gått så står det inte på innan 2 år har gått, sen 3 år och så vidare. Olika presenter räcker olika länge. För att ta det tydligaste exemplet är kläder du ger som ska passa en 1-åring inte passar om ytterligare ett år. Klossar kan vara med under ett par år och är en mer långsiktig present. Vad ger du får present på 1 års dagen?

Placeholder

Babygym


Visst ser det kul ut? Det tycker i vilket fall barnet på 1 år, det är näst intill säkert så varför inte ge den i present på första födelsedagen.

Till butik >


Placeholder

Barnklädrer


Kläder är inte den roligaste 1 års present du kan ge men är ett välkommen gåva från föräldrarna som gärna lägger de pengarna på en fin middag  istället.

Till butik >


Placeholder

Duplo Lego


Stora klossar duplo för att bygga egna slott. Hela 80 bitar i olika färger gör det här till en bra present till det lilla barnet.

Till butik >

Födelsedagsboken


Kanske den roligaste boken som kommer få den riktigt stora uppskattningen först på 18 års dagen.

Vid varje födelsedag från den första till det att personen blir myndig så fyller ni roliga och minnesvärda händelser från vardagen.

Perfekt att ge bort till barnet, eller rättare sagt barnets föräldrar. Boken är spiralbunden och har måtten 23 cm gånger 23 cm.

Till butik >
Placeholder

Direkt till 1-2 års leksaker


Tyckte du inte tipsen passande till den 1-åring som du ska ge presenten? Då rekommenderar vi er att kola in någon av butikerna här nedanför. Klicka på loggan så kommer du direkt till deras leksaker som passar för ett barn på 1 år.

 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • En present för stunden

  Att fylla 1 år är den första födelsedagen och den tycker vi ska firas med något riktigt roligt. Visst är det bra om presenten kan nyttjas under många år men det är absolut inte fel att tänka kortsiktigt och ge något som barnet har nytta av ett litet tag.

 • Ge ett par gåvor istället för en stor

  Att öppna presenten är bland det roligaste. Pojken eller flickan som fyller 1 år bryr sig inte så värst mycket vad som finns i paketet. Ett tips är därför att satsa på flera små gåvor.

 • 1 års dagen för vuxna

  Visst kan 1 års dagen ses som ett kalas där vuxna träffas och fikar. Barnet har knappast hunnit fått några bästisar då året förhoppningsvis har spenderas hemma hos mamma och pappa.