Förslag på doppresent


Är du på jakt efter en doppresent? En allt annat än lätt present att skaffa så sidans syfte är att guida dig genom en rad presenttips vad du kan ge för gåva till dopet.

Ett nytt liv har skapats och dagen då barnet ska döpas är mest en stor dag för föräldrarna och alla anhöriga. En doppresent kan ha väldigt många olika inriktningar så du får tänka ut om du vill en present som barnet kan få glädje av direkt, som till exempel leksaker och ett gosedjur. Eller om du vill ge en mer traditionell doppresent som barnet kan få nytta av när han/hon är lite äldre.

I den senare kategorin, alltså traditionella doppresenter finns det massvis av inriktningar. Det kan vara en sparbössa barnet kan få användning av när åldern för veckopeng är inne. Det kan vara en ask för att lägga de första mjölktänderna i när de lossnar vid ungefär 8-9 års ålder. När man är 13 år sägs det att alla mjölktänder har blivit ersatta av permanenta tänder. Det är alltså en doppresent som ligger en bra bit in på framtiden.

Placeholder

Minnesgåva med bild


Handgjort produkt där ni kan få både bild och text graverat på baksidan. Priset för presenten är 769 kronor.

Till butik >


Placeholder

Sparbössor


Man är aldrig för liten för att lära sig spara? Nja men tids nog så kommer en sparbössa komma väl tillhands och är en bra gåva vid dopet.

Till butik >


Placeholder

Graverad skål


Oerhört vacker skål från Orrefors där all information om barnet får plats. En skål att spara så att säga.

Till butik >

Placeholder

Snuttefilt


En snuttefilt är en av de första presenter en nyfödd får. Passar givetvis utmärkt som doppresent. Ekologisk bomull. Lagom dyr är den också, 249 kronor.

Till butik >


Placeholder

Minnesgåva med namn


Ett snyggt block i kristall är en perfekt present att ge bort till dopet. Höjden är 185 mm och bredden 125 mm.

Till butik >


Placeholder

Bestick


Bestick eller porslin med ett roligt tema är en vanlig present som kan vara värd att titta närmare på. Många prisklasser att välja på.

Till butik >

Fotoram för glada minnen


Denna fotoram är väl bara så passande som doppresent inte sant? Den kan stå där på den döptes nattduksbord i väldigt många år och leverera ett riktigt bra minne. Då måtten är 10 x 15 så är det enkelt att framkalla, eller skriva ut, ett nytt kort när det är dags för att förnya. Ankorna på sidan kommer göra den här ramen till en älskvärd present från dopet. Den går även att få graverad.


Till butik >

Graverade gåvor till dopet


Att ge något personligt är något som var man och kvinna uppskattar lite extra. Vid dopet så betyder såklart inte presenterna så mycket till pojken eller flickan som får den, men så småningom kan det bli en uppskattat gåva. Att gravera in dagens datum på något exklusivt som ett smyckeskrin eller ett halsband är något som kan följa med genom livet.

Vet du själv vilket datum du döptes? Jag har ingen aning om vilken dag då jag fick vatten på huvudet och mitt namn, Niklas. Kanske inte allt för väsentligt men i vilket fall kul att veta. Med dopdatumet graverat så kommer bebisen kunna ha bättre koll när namnet blev officiellt så att säga. Kan någon av dessa presenttips på doppresent vara till hjälp tro?

Placeholder

Smyckeskrin Ariel


Ett antik skrin där kommande smycken kan förvaras. Materialet tenn gör att skrinet får den rätta känslan och gör det till en ypperlig doppresent, speciellt till henne.

Till butik >


Placeholder

Halsbandet Athena


Ett enkelt men ack så vackert halsband som gör sig till en fin gåva på dopet. Fungerar lika bra till flickor som till pojkar och då kan det helt enkelt inte bli fel. Vad graverar du in?

Till butik >


Placeholder

Min första sked


Ja just som rubriken lyder så heter den här lyxiga doppresenten som är valet för dig som vill ge något utöver det vanliga. Äkta silver så skeden kostar en slant. Närmare bestämt 1890 kronor.

Till butik >

Flaggstång med gravyr


Om vi skulle dela upp doppresenterna i bra, bättre och bäst så skulle den här fina flaggstången hamna i kategorin bäst. En fin present i nysilver som får med det mest i gravyren ni väljer.

Namn, födelsedatum, dopdatum, längd, vikt och klockslag är bra att veta så ni kan beställa. Tänk vad kul att kunna ta fram sin egen “dopflaggstång” vid födelsedagar långt fram i tiden.Levereras i snygg presentpåse
0:-
och doppresenten är er
Placeholder
Placeholder

Nattlampa


Många små barn gillar att ha en mysig lampa nära när det är sovdags. Att slå till på en fin nattlampa är en passande doppresent som gör att föräldrarna sparar in på en utgift den kommande tiden.

Till butik >


Placeholder

Boken om mig


Den här boken har plats för hela 100 foton och är kanske en av de bästa presenter till dopet du kan hitta. Gravera in namnet och datumet för dopet, som en start för boken. Ge den utan bilder så får ni alla sedan hjälpas åt att fylla den. Självklart är de första bilderna från själv dopet.

Till butik >

Älskad från första stund


Ett hjärta i trä som förutom den fina texten även har plats för att skriva i födelsedatumet, klockslaget, längden vid födseln och vikten.

En fin symbolisk dopgåva som bebisen kan spara genom hela livet och ta fram och kolla på lite då och då. Måtten på detta hjärta är 15 cm högt och 15 cm brett. Tjockleken är 0,6 cm.

Du som letar presenter även till andra tillfällen gör rätt i att kolla in alla olika hjärtan med fina texter, det finns ett bra utbud!

Till butik >
Denna fina doppresent kostar
0:-
älskad från första stund
Placeholder
 • Smycken är omtyckt

  En väldigt populär doppresent är smycken. Speciellt de med stjärntecknet är en storsäljare.

 • Lära för livet

  Leksaker i form av babygym eller kanske en bil där barnet kan lära sig gå är också det en populär doppresent.

 • Sparbössa eller flaggstång

  Klassiska doppresenter som en sparbössa, ett smyckeskrin eller en flaggstång går alltid hem.

 • Foton som doppresent

  Ett foto på den nyfödda i en fin ram eller varför inte ett helt fotoalbum med den första tiden i livet.

 • Broderade gåvor

  En fleecefilt eller en handduk som är broderat med barnets namn och eventuellt en hälsning.

Placeholder

Skallra


En handvirkad skallra från NatureZoo gör att varje exemplar blir unik. Tillverkad i bambugarn som är skonsam mot barnets hy. Prisnivån är 149 kronor vilket är rätt lagom för en doppresent.

Till butik >


Placeholder

Gungdjur


Att ge en present till dopet som barnet kan ha glädje av lite längre upp i åldern är helt okej. Ett gungdjur modell sötare kanske är presenttipset du söker?

Till butik >


Placeholder

Böcker till dopet


Att satsa på en liten bok likt denna som heter födelsedagsboken är ett val som garanterat kommer uppskattas längre fram i livet. Kolla in ett stort utbud!

Till butik >

Första nallen i doppresent


Visst bör alla ha en nalle så varför inte få den första redan i doppresent? Mjuk och söt nallebjörn från välkända Bukowski är så rätt en gåva till dopet kan bli tycker vi!

Vit lockig päls har han och dessutom en rosett om halsen, hur söt som helst som du ser på bilden.

Priset är bra, 149 kronor kostar den här vita lilla charmtrollet. Kommer förhoppningsvis bli väldigt omtyckt av den lilla pojken eller flickan som ska döpas. Gillar du inte just denna så kolla in alla andra presenttips hos butiken som har nallebjörnen.

Till butik >
Placeholder

Klassisk doppresent


En klassisk doppresent som barnet har glädje av direkt är den berömda speldosan. Personligen tycker jag om att ge presenter som kan uppskattas i nuet. Okej ett nyfött barn kanske inte “uppskattar” en doppresent så väldigt mycket men jag tycker det i alla fall är roligare att ge en speldosa eller mjukt och skönt gosedjur som barnet har glädje av på direkten. Istället för att köpa ett set fina bestick som ligger och “skräpar” tills dess att den döpte flyttar hemifrån om sådär ungefär 20 år.

Egentligen finns det inget rätt eller fel då du ska köpa en doppresent. Du väljer ju om barnet ska få glädje av den nu direkt eller senare i livet. Väljer du senare i livet kan du i princip köpa vad som helst i doppresent. Väljer du att barnet ska kunna nyttja din doppresent inom den närmsta framtiden är du såklart lite mer begränsad.

Doppresent till pojke


Beroende på om barnet är en hon eller han så skiljer sig doppresenterna åt lite grann. Eller gör de verkligen det? Du bestämmer återigen om du vill att barnet ska få en “doppresent pojke” eller en “doppresent flicka

Om du köper en present till nuet så skiljer det inte lika mycket som om du köper en långsiktig present. Vi ger dig såklart alla presenttips här på sajten, både till pojke och flicka samt både nutid och framtid.

> Nej jag hittade inget tips här – Gör en sökning på google.