Bästa tipsen på 10 års present


10 år låter så mycket äldre än alla åldrar där vi bara fyllt enkelsiffra. Det är klart att den smått magiska dagen då vi blir “vuxna(re)” ska uppvaktas med den bä’sta 10 års presenten någonsin! Om inte barnet varit självgående tidigare så är det runt 10 år som många börjar kunna sköta sig själv på allt fler plan. Leksaker är givetvis fortfarande de ohotade presenterna som står högst på barnens önskelista till 10 år dagen. Önskelistan brukar vara som längst vid denna ålder, så fråga födelsedagsbarnet vad som önskas mest av allt.

Här samlar vi några presenttips som vi tror 10-åringar skulle vilja hitta i sina födelsedagspresenter. Hoppas de hjälper dig välja vad du ska ge bort till pojken eller flickan.

Placeholder

Mobiltelefon


Har dagen äntligen kommit då det är dags att äga sin första mobiltelefon? Vi kan tänka oss att många har 10 år sen en gräns när barnet kan tänkas få sin egen mobil. Välj en telefon som inte är allt för dyr. Grundfunktionen är ju där på alla modeller, att kunna ringa.

Till butik >


Placeholder

Star Wars högtalare


Den coolaste högtalaren som alla ungar som älskar Star Wars kommer bli överlyckliga att få i 10 års present. Ståendes på ett snyggt stativ kommer denna Bluetooth-högtalare bli en ögonsten på rummet. Laddar enkelt upp med en USB kabel. Officiellt licenserad av Star Wars.

Till butik >

Ställ till med stort kalas


Att bjuda in mängder av vänner för att fira den tionde födelsedagen är oftast det största kalaset hittills. Att göra dagen helt oförglömlig med diverse kalasartiklar är grunden för en stämningsfull tillställningen.

Att slå på en pinata är en väldigt roligt grej! Har ni aldrig haft det här inslaget förut? Då är det klockrent att föra in nu på 10 års dagen. Utbudet på pinatas är stort och gillar barnet fotboll, som de flesta i 10 års ålder gör, så är den här fotbollen ett utmärkt val. Fyll upp den med godispåsar eller något annat tåligt som pallar för några svingar, och det efterföljande fallet.

Vill ni ha mer information om vad en pinata är? Besök vår sida om denna festartikel. Ett grymt kul inslag till kalaset som sagt!


Placeholder
Placeholder

Wanted affisch


På denna affisch så bestämmer du namn på 10 åringen och vilken “sheriff” som ska betala ut belöningen. Hur kul som helst och ett inslag på födelsedagskalaset som kommer bli uppskattat.

Till butik >


Placeholder

Fotopussel


Att lägga pussel är roligt, men att få lägga ett fotopussel är ännu roligare! Vad ska motivet bilda tro? Ett glödhet presenttips som är perfekt att ge bort till både ung och äldre.

Till butik >


Placeholder

Popcornmaskin


När jag själv var i den åldern så älskade jag popcorn! Att få ha en egen maskin vore en dröm. En present som kommer gå varm på fredag och lördagskvällar.

Till butik >

Placeholder

Pinball


Att spela flipper är ett tidsfördriv som gör att timmarna flyger förbi. Detta är väl kanske inte det mest avancerade spelbordet, men säkerligen hur kul som helst!

Till butik >


Placeholder

Speed Kub


En variant som är snabbare än originalet, och möjligen också roligare!? Rekommenderas från 8 års, så ge en utmanande present som hela familjen kan prova klura ut.

Till butik >


Placeholder

Bilmotor


Är bilar ett stort intresse så är det förmodligen en dröm att själv få sätta ihop en Porschemotor! 280 delar totalt och skalan är 1:4 av en riktigt motor. Självklart är det klassiska ljudet där.

Till butik >

Grymma glasögonen för kalaset


Är det teknikgrejer som förväntas när det är dags att öppna 10 års presenterna? Har pojken/flickan redan en mobil så är det här förmodligen de grymmaste brillorna du kan hitta! Kolla videon här så förstår du vad vi menar. Hur roligt som helst, för både stora och små.


Placeholder

3Doodler


Att rita på höjden går det verkligen? Ja med 3Doodler så kan de mest fantastiska konstverk skapas. En klockren 10 års present till det kreativa barnet.

Till butik >


Placeholder

Stiga bordshockey


Är 10-åringen intresserad av hockey men har aldrig fått prova spela bordshockey? Ge det roligaste spelet av dem alla i födelsedagspresent.

Till butik >


Placeholder

Spargris med krita


Just idag ska det skämmas bort som aldrig förr, men på lång sikt är det såklart bra att lära sig spara till dyra saker. Skriv på vad som innehållet i spargriset ska gå till och börja spara.

Till butik >

Glid på en Airboard


Knappt ingen har väl missat dessa bräder som glider fram på gator och torg? Ungarna älskar dem, och även vuxna för den delen. På en enda laddning så går det att åka hela 15 kilometer! Ett presenttips som går hem till 10 års dagen med största säkerhet.


Placeholder

Be om en önskelista


När det har kommit så långt som till 10 års dagen så har barnet ofta en stark vilja vad som önskas. Därför är det extra viktigt att lyssna på vad som önskas. Det är fortfarande en ung ålder, men vad som ligger i födelsedagspresenter börjar bli allt viktigare. Det här med en lagom mig mellan kvalité och kvantitet är svårt, men med lite tanke bakom brukar det gå bra.

En grundtips när du letar efter 10 års presenter är att tänka lek. Om lär faller in på en hörn så är det bra, men inte ett måste. Vi har oftast som roligast när vi är små och det är vi ju inte hur länge som helst.

Ladda upp elektroniken


Dagens ungdomar är mer uppkopplade än någonsin. För att kunna hålla sig online så krävs det ström, och det finns i dessa Power Banks.

Att snabt kunna ladda upp sin mobiltelefon, ipad eller vilken produkt som behöver ström. Finns några olika att välja bland.


Placeholder
  • En bra 10 års present..

    .. ska sprida glädje på födelsedagen. Att satsa på leksaker är därför hur rätt som helst.

  • Att dekorera fint..

    .. och fixa till ett 10 års kalas utan motstycke är aldrig fel. Låt den här speciella dagen bli ett minne för livet.

  • En lagom mix av..

    .. inte allt för dyra presenter kan vara en god idé. Det ska vara många presenter till ett barn, men även en viss kvalité på grejerna.

Sista utvägen på present


Ett presentkort är väl långt ifrån världens bästa 10 års present, men likt väl är det en present. När du inte kommer på vad du ska ge för födelsedagspresent så är just detta värdebevis det rätta. Kanske är det ditt barnbarn, som du inte vet allt för väl vad som önskas som fyller år.

Summan bestämmer du själv, och 10-åringen bestämmer prylar själv.


Placeholder